Kultůůůra a sport ve fotkách Šluknovska ;o)

4.ročník memoriálu S.Novotného v malé kopané Šluknov 2010

27.06.2010 13:59

Konečně se dočkal každý fanoušek a nadšenec malé kopané, který se těšil na 4.ročník turnaje memoriálu S.Novotného ve Šluknově. Letos se účastnilo o trochu méně mužstev než předešlé ročníky. Celkem se jich sešlo 14 a z nich jeden vznikl terpve den předem v podvečer. Zdeněk Kirchner reagoval na situaci, kdy mu odřekly účast 3 mančafty pár hodin před turnajem. Nečekal na nic a obvolal kamarády, kteří mu neřekli ne, a tak vznikl tým Plastonu Šluknov.

V sobotu 26.června 2010 v 8 hodin proběhlo losování do skupin a cca o půl hodiny později začal kolotoč zápasů základních skupin. Ty se odehrály na náhradním travnatém hřišti stadiónu S.Novotného. Obrovským překvapením této části byl celek Hasičů Šluknov, který suverénně vyhrál svou skupinu a porazil i Hapťák A. Vyřazovací zápasy se odehrávaly na hlavní ploše, kde na dvouch nalajnovaných hřištích šlo o bití nebití v turnaji. Největším překvapením turnaje bylo osmifinálové vyřazení mančaftu Miminek celkem z Německého Oppachu. Hráči Miminek se na nic nevymlouvali a brali to jako fakt. Neočekával se jejich kvalitní výkon po mnoha zraněních, pracovních vytíženích a absencích, které jsou v jejich týmu. Tento handicap nedohnala ani hráčská akvizice z USA Evan Nesterak. Musím konstatovat, že turnaj uhráli se ctí. Brali to jako rozehrání, přípravu a ladění formy před turnajem ve Vilémově a ve Švýcarsku. Do semifinále se probojovaly celky: Superstárs, Rychlé špunty, Novotňáci a Bílá vdova. O 3. místo si to rozdaly Superstárs a Rychlé špunty. Druhý jmenovaný celek z tohoto duelu se radoval ze 3.místa z pomyslené bedny. Superstárs však docílil velkého úspěchu. K tomuto výkonu jej dovedl skvělou prací s mužstvem manager Honza Léhrl mladší. Je to jen a jen jeho úspěch, když převzal tým po skoro rozkladu a vlastně ho od základu přebudoval. Finále si pro sebe chtěl urvat tým Novotňáci, hájící barvy rodiny dlouholetého činovníka Slávy Novotného. Proti byla už jen Bílá vdova. Ta si po roce vzala nazpět putovní pohár turnaje. Novotňáci se i tak spokojili s krásným historicky nejlepším umístěním od vzniku tohoto příjemného sportovního klání. Direktoriátem turnaje byl ještě zvolen a oceněn Martin Schejbal (nejlepší gólman), "opět" Pepa Baulovič (nejlepší gólová muška) a nejkvalitnější hráč Jirka Beneš senior.

Na konec je nutné vyzdvihnout a poděkovat hlavnímu štědrému sponzorovi Global Travel Free z Rožan, který věnoval velmi hodnotné velké dárkové koše pro nejlepší čtyři mužstva turnaje a pro ty tři oceněné jednotlivce, pořadatelům (nebudu jmenovat ... rodině Novotných a Zdeňkovi Kirchnerovi, mnohým dobrovolníků, komentátorovi panu Kolomazníkovi, V.Ctiborovi, V.Hlouškovi atd. ...), dále pak za kvalitní přípravu všech hracích ploch panu Adámkovi i jeho spolupracovníkovi Petrovi Horákovi, v neposlední řadě obsluze Restaurace na stadionu ve stánku na terase, díky panu Morkusovi za již tradiční gulášek a čtyřem mladým rozhodčím z Děčína. Těm na koho jsem zapoměl a koho jsem nejmenoval se moc a moc omlouvám.

Za nás všechny v klidu napíšu, že se těším na příští 5.ročník tohoto vskutku pohodového skoro rodinného turnaje!!!

link na fotky ... zde

 

Made by DušanBe ;o) © 2009 - 20?? Všechna práva bez pardónu patří MNĚ ;o)

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode