Kultůůůra a sport ve fotkách Šluknovska ;o)

3.ročníky ZŠ versus naši Četníci a Šerifové

23.06.2010 15:23

Na apel mojí kamarádky (četnice) Petry, jsem musel sem hnedle vložit tento příspěvek. Nemohl jsem ani v klidu dosekat zahradu. Včera mě totiž pozvala na tuto osvětově bezpečtnostně preventivní akci Policie ČR pro žáky z třetího ročníku místní ZŠ Vohradského ve Šluknově. Uvítal jsem to, protože to nebyl fotbal nebo sportovní akce, ale také jiná událost, kterou jsem mohl zaznamenat. Děti to kupodivu bavilo a bylo na nich vidět, jak to všechno vnímají a že jsou rádi, když na jakoukoliv záludnou otázku od kteréhokoliv příslušníka odpověděli správně. Počasí taky kupodivu předpovědím klaplo a tak se v klidu můžete vrhnout na fotky. Vyhrála tuším třída 3.B. Obsáhlejší zprávu mi pošle ještě na mail rádoby "major Petra"... viď ;o)

Omlouvám se učitelkám, že jsem jim chtěl zrušit prázdniny, to byl vtip ;o)

Slibovaný článek od Petry: 

Bezpečně na prázdniny 

   Na konci měsíce června ku příležitosti ukončení celoročního projektu Ajax policie ČR, uspořádali preventisté MP Šluknov strážníci Beníček a Žebro a PČR Šluknov pprap. Kurincová soutěžní klání pro třeťáčky ZŠ ve Šluknově. Díky nadšení, pečlivosti a obětavosti můžeme dát prostor vzniku dalším podobným akcím. Názorným příkladem tomu byla i tato akce. Obvodním oddělením a Městskou policií byl nastolen systém v prevenci, který může v budoucnu velice dobře fungovat.

   Všichni jsme se dne 23.06.2010 se žáky třetích tříd shromáždili na městském stadionu ve Šluknově. Zde jsme si opakovali, jak se bezpečně chovat o prázdninách. Hlavní součástí akce bylo Městskou policií zrealizované improvizované dopravní dětské hřiště s několika dopravními značkami, které vyrostlo v přilehlých prostorách stadionu. Toto hřiště dětem simulovalo reálné situace v běžném silničním provozu. Pohled nadšených dětí vypovídal za vše a to je hlavní důvod, proč nás tato práce baví. Na hřišti si děti vyzkoušely, jak se chovat jako chodec a dále jízdu na kole či koloběžce. Ti nejlepší byli odměněni drobným dárkem. Děkujeme rodičům, kteří dovolili svým dětem, vzít si dopravní prostředek s sebou.

   Mezi tímto probíhaly doprovodné soutěže, které ukázaly jak znalosti dětí, tak i např. schopnost komunikace v kolektivu. Celkovým vítězen byla vyhlášena třída 3.B paní učitelky Žďánské, která obdržela pejska Ajaxe v plyšové podobě. Tento jim, jak doufáme, bude připomínat to, co se od nás naučili. Všechny děti obdrželi spoustu dárečků a pamětní list jako poděkování za celoroční práci v projektu Ajax.

   Práce preventistů na této akci by nebyla možná bez pochopení a podpory p. Černého z TS Šluknov a dále pak majitele terasy městského stadionu. Vytvořili nám zázemí a za toto jim jménem všech děkujeme.

   Všem dětem přejeme klidné prázdniny plné pohody a sluníčka 

Odkazy k akci:

https://www.mesto-sluknov.cz/

( sekce MP )

Preventisté:

pprap. Kurincová

strážníci Beníček, Žebro

link na fotky ... zde

Made by DušanBe ;o) © 2009 - 20?? Všechna práva bez pardónu patří MNĚ ;o)

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode