Kultůůůra a sport ve fotkách Šluknovska ;o)

3.ročník memoriálu Slávy Novotného ve Šluknově

07.12.2009 13:54

V sobotu 27.června proběhl již třetí ročník turnaje v malé kopané na počest dlouholetého hráče a funkcionáře šluknovské kopané Slávy Novotného. Nemusím připomínat, že bez tohoto člověka by neměl Šluknov tak krásný fotbalový areál, který nám závidí mnoho měst z nejen blízkého okolí. Největším strašákem bylo psí počasí, které nepříjemně terorizuje nejen náš výběžek. Jak víme, nakonec se na nás slitovalo a bylo vcelku příjemně fotbalového rázu.

Organizátorům se přihlásil pěkný počet 16ti mužstev, převážně z Děčínského okresu. Hrálo se na čtyři skupiny, kdy do osmifinále prošly všechny, šlo jen o lepší umístění v tabulce, lepší pozici do bojů o nejvyšší příčky. Úskalí vyřazovacího pavouka nepřálo obzvlášť celkům: Benteler, RŠ Aréna DC, Hokejisti ŠLK, Gallovci, Novotňáci, Morkusovi koně, Sálovka, Komáři Filipov a hlavně velice ambicióznímu týmu Superstar. Do semifinále se probojovaly celky Bílé Vdovy, Hapťáku, Kopnem si a Miminek. Stalo se snad tradicí, kdy si celek Hapťáku přivlastnil čtvrté místo a jejich asi největší rival mužstvo Miminek třetí . Na rozdíl od loňského ročníku se odehrál bojovný zápas a nekopaly se jen penalty. Nerad se opakuji, ale potvrdilo se už pokolikáté, že Miminka jsou v lepší formě, než pomalu ale jistě stárnoucí Hapťák, který přežívá jen díky úspěchům z minulosti. Je to sice smutná pravda, ale je to tak. Nakonec o celkové první místo si to mezi sebou rozdaly týmy Kopnem si a Bílá Vdova, stejně jako minulý rok. Z tohoto duelu vyšel v celku po právem vítěz tým Kopnem si. Bílá Vdova, jakožto vítěz minulého ročníku, byla nucena předat krásný velký putovní pohár soupeři, který jim zhatil sen o jeho obhajobě.
Závěrem děkujeme především rodině Novotných a jejich kamarádům za organizaci turnaje, štědrým sponzorům (Global TRAVEL FREE, městu Šluknov, Stavebniny K+Z, restauraci Na stadionu), čtveřici mladých rozhodčích z Děčína, kteří řídili utkání skvěle, celkům, divákům, obsluze v místní restauraci na stadiónu, správcům stadionu, jediné zdravotnici, za klidný a příjemný průběh tohoto sportovního dne v duchu fair play. Závěrem musím dodat, že už nyní vyhlížíme a těšíme se na příští ročník.
Dušan Blanár
 

 

link na fotky picasaweb: 

Made by DušanBe ;o) © 2009 - 20?? Všechna práva bez pardónu patří MNĚ ;o)

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode