Kultůůůra a sport ve fotkách Šluknovska ;o)

3.turnaj pokerové ligy 2010 Šluknov ... aneb ... jak všem vypálil rybník Míra Jirků

17.04.2010 14:23

Míra Jirků se ve třetím turnaji ŠPL prodral až k vítězství

Třetím turnajem pokračovala v pátek 16. 4. 2010 série Šluknovské pokerové ligy, kterou pořádá Poker klub Rumburk, o.s., tentokráte se vše uskutečnilo v místní Pizzerii. Na začátku se sešlo 25 borců, kteří si dělali zálusk na lídra celé ligy Růžičku. 


Nebyla by to Šluknovská liga, kdyby se opět hned během prvních pár hand nestali nějaké nervy vzbuzující souboje . Kuba Smržík dostal na ruku A-A, kdy jeho raise před flopem odvážně docalloval pouze Sláva Kučera. Flop přinesl karty 8 – 3 – K a jelikož Sláva dal check a chtěl svou silnou kartu utajit, tak Kuba Smržík s esy nahodil 500 chipů, od soupeře následoval re-raise a Kuba na nic nečekal a poslal all-in. Což v tu chvíli byl pro Slávu velice lehký call, neboť otočil K-K, tudíž měl set Kingů. Turn ukázal nepodstatnou čtyřku a následoval river. Ten definitivně pohřbil Slávovu naději, neboť přišla právě ona karta, kterou nechtěl vidět, a to bylo eso. Kuba tak se setem es Slávu vyřadil a první hráč tak byl z turnaje smolně venku.

Do přestávky vypadli ještě další čtyři hráči a tak se po přestávce mohlo začít pouze na dvou hracích stolech.  Finálový stůl o devíti hráčích začal přesně o půl desáté a nechybělo na něm několik favoritů, brousících si zuby na vítězství, jmenujme např. místního přeborníka Pazderku, nebo vedoucího hráče ligy Růžičku, či rumburského šampiona Vodáka.

Celý finálový stůl předvedl spousty krásných her, kdy někteří hráči byli jako na sinusoidě, jednou dole, jednou nahoře.  Zhruba kolem jedenácté hodiny večerní jsme znali nejlepší trojku. Není žádným překvapením, že tam byl i Jaromír Růžička, vítěz předchozích dvou turnajů. Dal si za úkol dostat se minimálně do head’s upu, ovšem ten den výborní soupeři Mirek Jirků a Honza Schneider si na něm „zblajzli" a Jaromír tak poprvé ve Šluknovské lize zažil hořkost porážky a skončil třetí.

Head’s up si tedy rozdali mezi sebou Míra Jirků s Honzou Schneiderem, podle chipů by si člověk myslel, že to bude snadné vítězství pro Míru, ale trvalo to zhruba půl hodiny, než Honzu „oholil“ o všechny chipy. Třetí turnaj Šluknovské pokerové ligy končil handou kdy se oba dostali do all-in před flopem, Honza otočil Q-10 a Míra 7-7. Flop přinesl J-J- 6, turn 2, a river 6 definitivně udělal tečku za třetím turnajem ŠPL.

Vítězem se tedy stal Míra Jirků, který se i díky tomu v celkovém pořadí vyšplhal na třetí místo za dvojici Pazderka, Růžička, který i nadále neohroženě této soutěži vládne.

Další turnaj této série se koná za měsíc 16.5.2010, a hráči se opět vrátí do místního kulturního domu.

Závěrem bych chtěl všem hráčům poděkovat za účast a pro ty z Vás, kteří stále ještě váháte, zdali se také vydáte na dráhu pokerového hráče a okusíte pocit s této poslední dobou fenomenální hry mohu doporučit, že je právě ten nejvyšší čas, rádi Vás mezi sebou uvítáme.

Dále bych Vás chtěl předem pozvat na velký garantovaný turnaj, který se uskuteční 8.5.2010 v Poker klubu Rumburk v rumburské Kolonce a to na turnaj s garancí 25000,-. Více informací naleznete na:

www.poker-rumburk.cz

 
Slovník použitých výrazů:
hand - ruka (hra)
raise - zvýšení
re-raise - převýšení
all-in - vsazené všechny žetony
check - čekat
flop - první tři společné karty
turn - čtvrtá společná karta
river - pátá společná karta
set - trojice stejných karet, utvořená dvěma kartami hráče a jednou na stole
head's up - finalový souboj jeden na jednoho
 

link na mnoho tmavých fotek ... zde

a nějaká ta videa ;o)

Made by DušanBe ;o) © 2009 - 20?? Všechna práva bez pardónu patří MNĚ ;o)

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode